הבוקר שלחנו פנייה דחופה לשר לביטחון פנים, גלעד ארדן, ומ”מ מפכ”ל המשטרה מוטי כהן בדרישה להנחות שכל שוטר אשר יבוא במגע עם המפגינים, יצויד במצלמת גוף שתתעד את האירוע “כדי למנוע את מקרה האלימות המיותר הבא”.
עמותת טבקה, צדק ושוויון ליוצאי אתיופיה, שלחו היום (שלישי) מכתב לשר לביטחון פנים גלעד ארדן ובו דרישה לצייד כל שוטר שיגיע להפגנת יוצאי אתיופיה מחר במצלמת גוף.
בעמותת “טבקה”, הפועלת לקדם שוויון לבני העדה האתיופית, טוענים כי על כל שוטר אשר יבוא במגע עם המפגינים להיות מצויד במצלמת גוף שתתעד את האירוע “כדי למנוע את מקרה האלימות המיותר הבא”.
בעמותה בירכו על הפרויקט החדש שהושק במשטרה, במסגרתו מצלמות הגוף יכנסו לשימוש ויותקנו על השוטרים שיוצאים לשטח. “השימוש במצלמות הגוף יביא לריסון הכוח במפגש שוטר-אזרח, להגברת השקיפות ולמניעת ההרג הבא”, כתבו בפנייה שנשלחה גם לממלא מקום מפכ”ל המשטרה ניצב מוטי כהן.
לאחר שחזרו על הדרישה לחקור את מותו של יהודה ביאדגה, שנורה למוות על ידי שוטרים בבת ים לפני כשבועיים, קראו בעמותה להסיק מסקנות לקראת הפגנת יוצאי אתיופיה שתתקיים מחר. בעמותה דרשו: ” פונים אליכם בדרישה להנחות כי כל שוטר אשר יבוא במגע עם המפגינים יצויד במצלמת גוף שתתעד את האירוע כדי למנוע את מקרה האלימות המיותר הבא”.
ציוץ של כאן לדרישה שלנו לצייד את השוטרים במצלמות גוף מחר בהפגנה
https://twitter.com/
השר לביטחון פנים ח”כ גלעד ארדן | Gilad Erdan נענה לדרישתנו ומחר השוטרים שיהיו בהפגנה יהיו מצוידים במצלמות גוף.
הכתבה של Branu Tegene
“ציידו את השוטרים במצלמות גוף”
לכתבה המלא: http://bit.ly/2sRosbJ
פורסם ב