טבקה מוזכרת באתר, “המקום הכי חם בגיהנום”, בסיפא הכתבה כמי שהגישה את העתירה לבג”ץ
ראש היחידה לתיאום המאבק בגזענות במשרד המשפטים נתבע על ידי הרב של קרית גת, על כך שביקש לבדוק את הטענות נגדו בנוגע לאפליית יוצאי אתיופיה.
במקביל, הוגשה בשבוע שעבר עתירה לבג”ץ מטעם קייטרינג “לי-בר” ועמותת “טבקה – צדק ושוויון ליוצאי אתיופיה”. בעתירה נדרשים השר לשירותי דת ומועצת הרבנות הראשית להדיח את הרב הבלין מתפקידו כרב ראשי בקריית גת.
העותרים דורשים מהיועץ המשפטי לממשלה, פרקליט המדינה ומשטרת ישראל לפתוח בחקירה פלילית נגד הבלין ומבקשים את החלפת המפקח על הכשרות של הקייטרינג. “הקייטרינג הגיש תלונה נגד הרב בעבר והמשטרה לא מצאה שום דבר פלילי בהתנהלות שלו. יש לי תחושה שלי-בר מניעים את המערכות משום אינטרסים כלכליים”, מציין עו”ד כהן.
הרב הבלין לא הסתפק בהגשת תביעה נגד זנה, והגיש תביעת לשון הרע גם נגד אוריה אלקיים, כתב כאן 11; נגד גאולה אבן, מגישת מהדורת החדשות שבה שודרה הכתבה ונגד תאגיד השידור.
במקרה הזה התבקש התובע לתקן את כתב התביעה באופן שבו הוא יפנה לאמירות ספציפיות שמופיעות במכתבים ששלח זנה לרבנים ומהוות לשון הרע לטענתו.
את התביעה הגיש הרב הבלין באמצעות עו”ד דניאל כהן בעקבות תחקיר שפורסם בספטמבר 2018 ב”כאן 11″.
בתחקיר נטען שהרב דרש שעובדות יוצאות אתיופיה בקייטרינג “לי-בר” ימציאו הוכחה ליהדותן כדי שהעסק יקבל אישור כשרות למהדרין.
לאחר השידור צוטטו מכתבים ששלח זנה לרבנות הראשית, שבהם ביקש לבחון את התנהלות הרב.
“זנה פעל בזדון בלי לעשות בדיקה, תוך חריגה מסמכות”, טענה התביעה בדיון.
“עשה קנוניה עם הכתב. הפיץ את המכתב לתקשורת. לא כתב רק לרבנים. לא בדק ולא שוחח עם הרב”.
“זו החלטה מינהלית של המדינה אם לתת חסינות או לא”, אמרו פרקליטי הנתבע לשופט התמהה. “שקלנו והחלטנו מטעמים שלא אפרט… אנחנו רוצים שהתביעה תהיה מסולקת על הסף”.
פורסם ב